INCI: Sodium bicarbonate Wodorowęglan sodu – czyli kwaśny węglan sodu (soda oczyszczona). Jest to biały, krystaliczny proszek, spełnia głównie funkcje pomocnicze w kosmetyku, tj. reguluje pH, zmiękcza wodę i zwiększa rozpuszczalność innych związków. Jako substancja aktywna wykazuje korzystne działanie przeciwzapalne, oczyszczające i zmniejszające wydzielanie sebum w przypadku...

Stosowanie domowych zabiegów kosmetycznych to nie tylko oszczędność pieniędzy, ale także bezpieczeństwo płynące z używania naturalnych składników. Większość produktów, które pojawiają się w recepturach na maseczki, odżywki czy peelingi posiadamy w domu, a te, których nam brakuje możemy bez problemu nabyć niedrogo w aptece. Daje...