INCI: Sodium bicarbonate Wodorowęglan sodu – czyli kwaśny węglan sodu (soda oczyszczona). Jest to biały, krystaliczny proszek, spełnia głównie funkcje pomocnicze w kosmetyku, tj. reguluje pH, zmiękcza wodę i zwiększa rozpuszczalność innych związków. Jako substancja aktywna wykazuje korzystne działanie przeciwzapalne, oczyszczające i zmniejszające wydzielanie sebum w przypadku...

Wreszcie słońce! Jest dobroczynne, bo np. podnosi nastrój i dzięki niemu w skórze dochodzi do syntezy witaminy D3. Jest i ciemna strona słońca; stąd trzeba stosować krem z filtrem. Wiesz, jaką ilość? Tuż przed rozpoczęciem sezonu na opalanie Polskie Towarzystwo Dermatologiczne opublikowało wytyczne dotyczące zasad bezpiecznego...

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Wiele osób boryka się z problemem wysuszonych dłoni. Jest to dolegliwość typowa dla pory zimowej, jednak w niektórych przypadkach tendencja do przesuszania może się utrzymywać przez cały rok. Na efekt suchej dłoni może wpłynąć wiele czynników. Dłonie nie tylko są nieprzyjemne, ale także nie wyglądają...